wijkhelden

Geplaatst op: Woensdag 12 juli 2023

Iedere wijk heeft zo zijn wijkhelden. Mensen die zich onbaatzuchtig inzetten voor anderen of de natuur in de omgeving.

In ‘t Ven wonen de wijkhelden Sanne, Julian en Eline. Zij gaan bijna iedere week, samen met hun vader Martijn en een emmer, op pad met de prikker om rommel op straat op te ruimen.

Iedere wijk heeft zo zijn wijkhelden. Mensen die zich onbaatzuchtig inzetten voor anderen of de natuur in de omgeving.

In ‘t Ven wonen de wijkhelden Sanne, Julian en Eline. Zij gaan bijna iedere week, samen met hun vader Martijn en een emmer, op pad met de prikker om rommel op straat op te ruimen. Want helaas laten sommigen mensen nog steeds hun afval of sigarettenpeuken gewoon vallen! Superstom natuurlijk. Als wijkraad wilden we deze helden graag in het zonnetje zetten, want deze inzet verdient waardering en een bedankje! Zij zorgen ervoor dat onze wijk fijn schoon en leefbaar blijft. Daarom ging onze voorzitter Femke bij hen langs met iets lekkers en om hen op de foto te vereeuwigen. (zie foto).  En toen zij er toch was, heeft ze ook maar een paar vragen gesteld.

Wat is nu het gekste wat jullie zijn tegengekomen? Sanne (11) vertelde dat ze ook soms hele vreemde dingen tegenkomen. Zo heeft ze een keer een stuiterbal en een make-up hoofd gevonden! Julian (9) vult aan “Ja, ik heb ook een keer een handvat/ stuur van een winkelwagen gevonden en Eline (7) vertelt dat ze een paasei heeft gevonden!”.

Wat vinden jullie nu het meest? “Sigarettenpeukjes” zeggen ze, al wordt het gelukkig wel minder, net als de blikjes, die komen we nu echt minder tegen dan voordat er statiegeld op zat. “Hondendrollen zien we ook veel”. zegt Sanne. Eline vult aan “Ja, wat helemaal gek is,  er is iemand in de wijk, die hondendrollen in een paars zakje achter laat!”. Zo gek dat diegene het niet gewoon even in een afvalbak deponeert.  
Wat maakt het opruimen leuk voor jullie? “Nou, soms krijg je iets lekkers van mensen, of zelfs geld om een ijsje te halen, dat is wel heel tof” zegt Julian. Ook vindt hij het belangrijk dat het wordt opgeruimd voor een beter en schoner milieu.
En als papa Martijn het invult in een app, verdienen de kinderen ook nog €2,50 per week aan zakgeld! Dat is helemaal tof.  Dus, als jij ook je zakgeld wilt aanvullen en een wijkheld wil worden, check deze site: https://www.onzewijkhelden.nl/s-hertogenbosch/ . Geweldige Sanne, Julian en Eline, namens de hele wijk ontzettend bedankt voor jullie grote inzet voor de wijk! We hopen dat de chocolaatjes lekker waren ????

 

Mocht jij nu ook een wijkheld kennen, om wat voor reden dan ook, laat ons via info@wijkraadtven.nl weten wat deze persoon speciaal maakt! Dan gaan wij bekijken hoe we ook hem/haar/hen in het zonnetje kunnen zetten.

Overige nieuws

 • 14-05-2024
  wegens succes op herhaling het Venstival

  Alle bewoners van tVen zijn van harte welkom op ons Venstivalletje. Neem je eigen drankjes mee en kom genieten van muziek, dans en leuke activiteiten voor jong en oud.

  Lees meer
 • 14-04-2024
  Voorzitter gezocht

  Onze vorige voorzitter kreeg een mooie nieuwe baan, maar kon daardoor geen lid van de wijkraad blijven. Nu zijn we op zoek naar een nieuwe voorzitter. Kom jij ons gezellige team met hart voor de wijk versterken?
  We vergaderen een paar keer per jaar (5-6x) en we zoeken iemand die in de wijk t Ven woont en die deze wijk samen met ons veiliger en mooier wil maken en die deze vergaderingen wil leiden.

  Lees meer
 • 02-07-2021
  Honden uitlaten. Spelregels voor Rosmalen

  Deze spelregels gelden voor wie zijn of haar hond uitlaat. zie ook de infographic van de gemeente.

  Lees meer
 • 25-01-2024
  inbraakgolf 't Ven

  Er is de laatste tijd veel ingebroken in onze wijk. Daarom komt de politie op donderdag 1 februari  van 18.30 -20.00 met een buurtwagen naar KC t Ven. Hier krijgt u

  Lees meer
 • 30-12-2023
  speeltuin het Pioentje vernieuwd

  Na al die jaren was het hoog tijd tijd voor een update van de veelgebruikte speeltuin aan de Pioenstraat/Tuinstraat. Wijkbewoners Stefan van Esch en Marina vd Brand hebben hun krachten gebundeld met wijkraad en gemeente. Het resultaat mag er zijn!

  Lees meer
 • 30-12-2023
  Verkoop appartementen Pioenroosstraat

  a.s 20 januari 2024 start de verkoop van de appartementen aan de Pioenroosstraat. Geïnteresseerd? Lees dan verder

  Lees meer
 • 26-12-2023
  Vervanging buiten beter app

  Een schone, veilige en leefbare omgeving vindt iedereen fijn. Daarom is het belangrijk om schade of hinder op straat, zoals een kapot speeltoestel of een losse stoeptegel, bij ons te melden. Vanaf 2024 stappen we volledig over op ons eigen meldingsformulier, gemakkelijk bereikbaar via meldingen.s-hertogenbosch.nl.

  Omdat het meldingsformulier meer waardevolle informatie bevat, stoppen we vanaf 2024 met de BuitenBeter app.

  Lees meer
 • 26-12-2023
  Bossche burgerberaad

  Bijna 1000 mensen willen meedenken over de vraag ‘hoe zie jij het graag als je ouder wordt?’ Dat
  vind ik fantastisch nieuws,” vertelt wethouder Slikker. “Want fijn oud worden willen we allemaal.

  Lees meer
 • 11-10-2023
  Groensnoeidag verplaatst naar voorjaar

  De afgelopen jaren is de groensnoeidag in ’t Ven met succes georganiseerd. Ieder jaar weer moesten de containers meerdere keren geleegd worden. Nu biodiversiteit, klimaatadaptie en duurzaamheid steeds centraler komen te staan, willen wij als wijkraad hier dan ook graag gehoor aan geven. Daarom is besloten om de groensnoeidag te verplaatsen naar het voorjaar van 2024.

   
  Lees meer
 • 12-07-2023
  wijkhelden

  Iedere wijk heeft zo zijn wijkhelden. Mensen die zich onbaatzuchtig inzetten voor anderen of de natuur in de omgeving.

  In ‘t Ven wonen de wijkhelden Sanne, Julian en Eline. Zij gaan bijna iedere week, samen met hun vader Martijn en een emmer, op pad met de prikker om rommel op straat op te ruimen.

  Lees meer
 • 09-03-2023
  Speeltuin Pioenroosstraat

  Het Pioentje, je rijd er vast wel een langs. De grote speeltuin aan de Pioenroosstraat, Tuinstraat en Edelweisstraat.

  Lees meer
 • 02-04-2022
  Gevraagd kinderfietsen!

  In de Noodopvang zijn een groot aantal kinderen, hiervoor zoekt het COA kinderfietsen.

  Lees meer
 • 29-12-2021
  Praat mee over veiligheid in Rosmalen

  Veiligheid in eigen straat en wijk zijn van groot belang. Een groter veiligheidsgevoel geeft meer woonplezier. Gemeente ‘s-Hertogenbosch laat u meepraten over buurtveiligheid. Op dinsdag 11 januari vanaf 19.45 uur is er een online bijeenkomst voor inwoners van Rosmalen  over veiligheid in de buurt

  Lees meer
 • 02-07-2021
  AED

  Sinds 1 juli hangt de AED van Kindcentrum ‘t Ven buiten en is hij bij Hartslagnu aangemeld. Ook dit deel van onze wijk en het aangrenzende deel van De Overlaet hebben nu een AED die 24/7 bereikbaar is.

  Lees meer
 • 02-07-2021
  Wat u echt moet weten over uw buurt

  Ik heb een idee voor mijn buurt. Wat kan ik doen? Wat vinden anderen over 't Ven of over andere Bossche wijken?

  Lees meer

Meer >

Activiteiten

Ontvang onze nieuwsbrief

* indicates required