Lang & gezond leven in 't Ven

Beste buurtgenoot

 

Op zondag 25 februari gaven we met 90 wijkgenoten in de HEVO het startsein om samen aan de slag te gaan om van onze wijk ’t Ven een ‘BloeiZone” te maken (zie voor inspiratie: https://bloeizone.frl/). Een plek waar mensen lang & gelukkig leven. Waar we door samen dingen te doen in onze leefomgeving, gezellig oud worden. We willen samen bouwen aan een sterk sociaal netwerk van mensen die naar elkaar omkijken en samen leven in een prettige wijk.  

Er zijn die middag goede gesprekken gevoerd en verschillende ideeën geopperd. 

Ook werd toegelicht dat je een voucher kunt aanvragen. Als je bv voor het opstarten van die gezamenlijke (moes)tuin of wandelclub wat startgeld nodig hebt. Bij dezen wat meer toelichting op hoe dat proces gaat.


VOUCHER AANVRAGEN:
Als jij met enkele buurtgenoten een plan hebt, voor iets dat bijdraagt aan verbinding, gezondheid of een lang & gelukkig leven in de wijk, en je hebt daarvoor middelen nodig, stuur dan een mail naar … Geef even aan wat jullie van plan zijn en wat je daarvoor nodig hebt. Ook als je meedenkers, of een oproep voor andere buurtgenoten hebt, geef het aan, dan kunnen we het op de site plaatsen.

 

Op 20 juni is er een Blue Zone festival in Zwolle. We hebben korting weten te regelen (al blijft het nog steeds prijzig: €75 +btw). Mocht je daar met clubje buurtgenoten heen willen? Laat het weten, dan bestellen we samen kaartjes. 

 

Op naar een gezonde, gezellige toekomst!

Goede groet,
namens alle betrokkenen,

Michiko Brands en Femke Gijsbers

 

Meer >

Activiteiten

Ontvang onze nieuwsbrief

* indicates required